Google Earth na kineski način

Bez autora
Oct 25 2010

Kina je lansirala svoju kartografsku uslugu Map World, koja je dostupna samo preko veb navigatora. Ona omogućava da se "preleti" svetom i zumiraju oblasti na Zemlji kako bi se pristupilo satelitskim kartama ili fotografijama.Uslugom upravlja državna Kancelarija za obavljanje istraga i kartografiju koja je pod okriljem vlade. Oko dve godine trajalo je pripremanje kartografske usluge zajedno sa svim slikama snimljenim iz satelita u periodu od 2006. do 2010. godine, što ukazuje da je projekat sprovođen u najvećoj tajnosti.

Google Earth na kineski načinKina je lansirala svoju kartografsku uslugu Map World, koja je dostupna samo preko veb navigatora.

Ona omogućava da se "preleti" svetom i zumiraju oblasti na Zemlji kako bi se pristupilo satelitskim kartama ili fotografijama.

Uslugom upravlja državna Kancelarija za obavljanje istraga i kartografiju koja je pod okriljem vlade.

U Kancelariji su naveli da je oko dve godine trajalo pripremanje kartografske usluge zajedno sa svim slikama snimljenim iz satelita u periodu od 2006. do 2010. godine, što ukazuje da je projekat sprovođen u najvećoj tajnosti.

Kartografske usluge se, međutim, neće obavljati u realnom vremenu, nego dva puta godišnje, a infrastruktura je zasnovana na 80 virtuelnih uređaja koji mogu da prihvate oko deset miliona pretraga dnevno, što je mnogo manja cifra u odnosu na više hiljada servera kojima raspolaže konkurentska kartografska usluga kompanije Google - Google Earth.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik